focus-news.netснимка: Булфото, архивПротести срещу Националната стратегия за детето организират родители в редица

...
focus-news.netснимка: Булфото, архивПротести срещу Националната стратегия за детето организират родители в редица
Коментари Харесай

Родители от цялата страна излизат на протест срещу Стратегията за децата

focus-news.net

фотография: Булфото, списък

Протести против Националната  тактика за детето  организират родители в редица градове в страната, оповестява " Фокус ". Протестни дейности ще се проведат в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Свиленград, Благоевград, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Габрово, Гоце Делчев, Смолян, Силистра, Хасково, Шумен, Враца и Пазарджик.  Майките и татковците желаят документът да бъде анулиран и пренаписан.  В момента работата по тактиката е спряна по предписание на министър-председателя Бойко Борисов поради отрицателните публични реакции към плана.

Според родителите тактиката заплашва българското семейство и не дава съответни насоки във връзка с насилието над деца, а слага общи условия, съгласно които родителите могат да бъдат неспособни да обезпечат нужните условия за детето си.  Протестиращите се сплотяват и към тезата, че тактика не отразява положението на самото семейство и не работи за финансовото подкрепяне на родителите за детето да остане в фамилията.  Сред другите противоречиви тематики са и половото обучение на децата, смъкването на възрастта за наложително обучение, дефиницията на термина „ дете в риск " и опцията децата анонимно да подават сигнали за проблем в фамилията.

Според обществения министър Бисер Петков, митингът против Националната тактика за детето няма съображение, защото работата по плана е спряна. Той акцентира, че не съществува нормативен документ и не се приготвя план, който да цели лишаване на децата от техните биологични родители, като дефинира сходни изказвания като  подправени вести  и спекулативни тълкования. Министър Петков обърна внимание, че  за 2018 година обществените служащи са предотвратили изоставянето на 1 700 деца, с помощта на което те са останали в своите фамилии .

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР